tisdag
dec132011

Helgträning, skinkpass!!

Du kan träna även under helgerna och lovet.

Budolokalen är tillgänglig Tisdagar 18.00 - 20.00 samt Lördagar 10.00 - 14.00

Barn och ungdomar under 15 år får ej träna utan ansvarig vuxen närvarande.

Vissa pass är tränarledda andra är s.k friträning.

MVH
Styrelsen Nacka Wadoryu Karate

söndag
dec112011

Vinterlägret

Terminen går mot sitt slut och det sedvanliga Vinterlägret har avverkats. Med sammanlagt nästan 200 deltagare blev årets läger en jättesuccé.

Fredagskvällens tema gick i Shitekatans tecken med Chinto som objekt. Otroligt kul och bra undervisning av Sensei Ossa och Keto. De senare timmarna avverkades i snabbt tempo med Kihongumite och några svåra Tantodori.

Lördagen började med en jätteuppslutning, gemensam uppvärmning och därefter Kihon med Kiai som nästan lyfte taket på stora Bollhallen. Därefter avslutades förmiddagen med stor tävling mellan vuxna och barn i Kata där barnen självklart gick ut som segrare. GRATTIS ALLA BARN!!!

Lördagens fyra eftermiddagspass avlöpte till stor tillfredsställelse för alla deltagare. Mycket kataträning, partekniker och Kumite avverkades. Stort tack till alla instruktörer och ett särskilt tack till Sadik Sadik för eminent Kumiteträning.

Söndagens aktiviteter startade redan kl 9 på förmiddagen. I rask takt genomfördes sedan närmare 100 graderingar.

Vi fick se Christian Ricci till 1:a Kyu genomföra en utomordentlig gradering. En spänst och explosivitet av sällan skådat slag. Den intensiva träningen i Dojon och med Sensei Ossa har verkligen gett resultat. Första Dan nästa och det mycket snart!!!!

Av de fyra som gick upp till 2:a Kyu fanns inget att anmärka på. Stort GRATTIS till Rami, Natalia, Marcus och Erik.

Till tredje Kyu har det aldrig i klubbens historia graderat så många, GRATTIS till alla nya Brunbälten.

Till alla andra vill jag rikta ett stort GRATTIS till era nya grader. Snart börjar nästa termin med nya utmaningar.

Jag vill och rikta ett stort tack till alla föräldrar som ställt upp som funktionärer, kioskbiträden, servitörer, bordbärare m.m. utan er skulle detta inte ha fungerat.

När vi går in i det nya året, gör vi det i förvissningen om att klubben kommer att stå stark med en nytändning av sällan skådat slag.

Målet för kommande år är formulerade. Vi ska fortsätta att vara en öppen förening där barn och vuxna umgås och tränar tillsammans i en tillåtande miljö. Budoandan inom karaten ska prägla vår framtid, kunskap och kompetens ska genomsyra verksamheten. Bredden vårt ledord, en träning för alla, gammal som ung, vig som stel, vi ska vara öppna för träning av medmänniskor med funktionshinder.

Tävlingsverksamheten ska breddas med flera nivåer av tävlingsgrupper. Kumiten ska utvecklas med hjälp av framstående kumitetränare som Sadik Sadik samt Ramon Malave som gästinstruktörer. Katanivån ska höjas ytterligare ett snäpp med hjälp av Sensei Ossa, samt gästinstruktörer från många olika håll och stilar.

Ett framtida mål ska vara att förstärka vår redan starka position inom tävlingskaraten genom ett brett deltagande i tävlingar nationellt och internationellt.

Jag önskar alla barn ett underbart vinterlov och alla föräldrar det vi vill ha, mest av allt, snälla barn.

Vi ses!

Ove Lundmark
Ordförande och Chefsinstruktör 

måndag
dec052011

SM 2011

I helgen avgjordes SM i Botkyrkahallen, Hallunda. Klubben hade totalt 4 tävlande anmälda, varav 2 tyvärr inte kunde delta pga sjukdom. Våra två friska ungdomar, Rami och Natalia, gjorde bra ifrån sig.

I kata gjorde Natalia Jihon hon utförde katan på topp av hennes förmåga med en liten balansmiss som kanske kostade henne segern i den omgången. Hon fick dock en flagga från EN domare som vägde väldigt tungt i våra ögon. Rami gjorde en mycket fin Seishan i sin första omgång. Han mötte han en av finalisterna i sin första omgång vilket gav honom möjlighet genom återkval och där gjorde han en mycket stark Chinto som gav brons som slutplacering i en mycket svår grupp. 

Natalia ställde även upp i kumite där hon presterade bra men inte tillräckligt för en medaljplats. 

Stort tack till medhjälpare och coacher samt även till tävingsdoktor Lundmark, vår Sensei.

 

lördag
nov262011

Resultat från Karate Kid Cup & Juniorpokalen

Vid dagens tävlingar, Karate Kid Cup och Svenska Juniorpokalen med fler än 700 deltagare på åtta tävlingsmattor deltog Nacka Wadoryu Karate med totalt 24 tävlande.

Tävlingen bjöd som vanligt på  ett mycket stort motstånd för våra tävlande men som alltid var deltagandet det viktigaste och presterandet det sekundära.

Av våra tävlande idag var flera debutanter som med en stor självsäkerhet gick in på mattan och glänste. Tove, Isolde, Isabelle, Sofia, Emil, Axel, Lukas och Cornelia, alla förstagångstävlande, ni gjorde en fantastisk insats. 

Medaljer vid denna tävling :

William C Silver kata
Vincent C Guld kata
Alexander L Guld kata 
Elliot H Guld kata
Rami B Silver kata
Lazar C Brons kumite
Cornelia B Brons kumite
Adam H Brons kumite

 

Tack alla fantastiska föräldrar och coacher för er stora hjälp denna underbara dag.

Bessie, Tävlingsansvarig Nacka Wadoryu Karate

Klicka här för fler bilder.

torsdag
nov242011

Karatekidkup och Juniorpokalen

Nu på lördag den 26/11 skickar Nacka Wadoryu Karate totalt 26 st tävlande till Karatekidcup och Juniorpokalen som går i Eriksdalshallen. Kämpa väl alla tävlande, hela klubben önskar er lycka till.